Mehaničke karakteristike: Uzorke Alltek Fine-a testirao je Yarsley tehnički centar 1997. god., i dobio slijedeće rezultate:

Osobina Metoda testiranja Rezultat
Čvrstoća vezivanja ASTM C 321-83 0,33 N/mm2
Čvrstoća prijanjanja pri skidanju mod. BS 5270
0,35 N/mm2
Čvrstoća pri udarcu BS 1191 4,5 mm
Čvrstoća pri savijanju BS 4551 1,8 N/mm2
Čvrstoća na tlak BS 4551 2,2/2,7 N/mm2
crveno/ljubičasto
* uz dodatak 20% OPC

 

GRADILIŠTE:

Primjena: Obavlja se pomoću odobrenih uređaja za primjenu, uz korištenje specificirane opreme za rasprskavanje. Alltek se stavlja direktno u rasprskivač i nije ga potrebno miješati. Primjena ovisi o tome kakav je tretman potrebno napraviti, ali u prosjeku grupa od tri čovjeka može pokriti 150 - 500 m2 dnevno.
Broj slojeva ovisi o površini koju treba pokriti, kao i o završnom sloju.
Na primjer:

Ravni beton: Na spojeve treba staviti jedan sloj Alltek Fine-a. Dva sloja Alltek Fine-a potrebna su ukoliko je površinu potrebno pripremiti za bojenje ili hrapavi završni sloj, dok je jedan sloj dovoljan ukoliko će posljednji sloj biti papirnat.

Žbukani pregradni zidovi: Spojeve treba napuniti Allte Fine-om i poravnati ih. Fiberglas platno treba pričvrstiti na spojeve Alltek ljepilom. Dva sloja Alltek Fine-a bit će potrebna ukoliko je površinu potrebno primjeniti za bojenje, a jedan sloj ukoliko će posljednji sloj biti papirnat.

Žbukani stropovi: Spojevi trebaju biti poravnati i pripremljeni kao za žbukane zidove. Potrebno je primjeniti dva sloja Alltek Fine-a. Drugi sloj može se primjeniti kao hrapavi završni sloj, te mu u tom slučaju nije potrebno dodatno uljepšavanje.

Glatki blokovi ili opeke: Površinu treba poravnati s Alltek Dry Filler-om. Jedan sloj Alltek Coarse primjenjuje se prvi, a zatim dva sloja Alltek Fine-a, s tim da završni sloj bude gladak ako ćemo površinu bojiti ili prekrivati papirom, odnosno hrapav ako mi to želimo.

ODRŽAVANJE:

Alltek se ne zgrušava kao obična žbuka, pa stoga raspršivač i materijal ostavljen u njemu treba jednostavno samo uroniti u vodu nakon današnjeg, a prije sutrašnjeg posla.
Oštećenja se mogu popraviti žbukanjem glatke površine, odnosno korištenjem malog električnog uređaja za rasprskavanje od 110 ili 220 volti, ukoliko želimo dobiti hrapavu površinu. Za ovu svrhu koristi se mala plastična kanta Alltek-a od 7 kg.

USLUGE:

Primjena: Obavljaju je osposobljeni i uvježbani poduzetnici, popis koji možete dobiti od firme.

Obratite se na našu dolje navedenu adresu u svezi imena poduzetnika, pomoći pri prodaji i tehničkih savjeta.

 

SASTAV: Alltek je pripremljena mješavina za pokrivanje površina, koja se sastoji od mramorne prašine, tučenog vapnenca, vapna, pijeska i drugih minerala, posebno stupnjevanih kako bi se omogućilo rukovanje i punjenje. Ovome je dodano vezivno sredstvo, patentirana plastična kombinacija koja je otporna na starenje, kemijski inertna i netoksična. Dodani su i fungicidi, kao i sredstvo za zaštitu od hrđe.

 

VRSTE: Mogu se nabaviti dolje navedene vrste Alltek-a, čija namjena ovisi o traženom završnom sloju i/ili o neravninama površine koju treba tretirati.

ALLTEK EXTRA COARSE, s veličinama čestica do 1200 mikrona, koristi se na površinama koje zahtijevaju dosta punjenja i poravnavanja, prije primjene Alltek Fine.

ALLTEK COARSE, s veličinama čestica do 600 mikrona, služi za površine kojima treba manje punjenja, poput pregradnih zidova i uredno spojenih blokova. Konačni sloj opet je Alltek Fine.

ALLTEK FINE, s veličinama čestica do 300 mikrona, je univerzalni materijal koji se direktno primjenjuje na žbukane betonske površine i na gipsane plohe, nakon čega se može dodatno uljepšati površinu. Koristi se i za postizanje hrapavih površina, kojima nije potrebno naknadno uljepšavanje - na stropovima i lukovima.

ALLTEK SUPERFINE, s veličinama čestica do 100 mikrona, služi za završni sloj ukoliko želimo dobiti sasvim glatku površinu, npr. tamo gdje će se koristiti lak - boja, ili tamo gdje treba dati hrapav ili točkast završni sloj.

 

DIMENZIJE:

 

Veličine: Alltek se isporučuje kao gotova mješavina ili u plastičnim vrećama od 25 kg, ili u plastičnim kantama od 7 i 20 kg.

Težina: Težina završnog sloja Alltek-a je oko 2 - 2 1 kg/m2, što se može usporediti s 10 kg/m2 tradicionalne žbuke debele 13 mm.


IZVOĐENJE RADA:

Alltek Fine je testiran prema BS476: dio 6: 1968 i dio 7: 1971, te je klasificiran kao završni sloj klase 0.

Apsorpcija vode: Alltek može apsorbirati, i kasnije ispustiti, količinu vode koja odgovara količini između 5% i 10% njegove vlastite težine, čime se reducira mogućnost kondenzacije.

Fleksibilnost: Zbog njegove polimerske strukture i nedostatka hidrauličnih veziva, Alltek je dovoljno fleksibilan da omogućuje normalne toplinske pomake podloge, bez ljuštenja ili kidanja.